În Mallorca ajungem pe 20 seara. Ne cazăm la 2 km de aeroport , într-un hotel superieftin BQ Amfora Beach ( sper să nu fie groaznic ) din  Can Pastilla.  În partea de est a Palmei , capitala, se întinde o plajă largă de 4,6 km lungime între can Pastilla și  s’Arenal. Plaja Can Pastilla este mai liniștită,  iar  s’Arenalul ( plaja nemților ) este mai agitată, plină de muzică, bere și germani veseli. Despre plajă am citit că ar avea o intrare lină, că e de nisip și că apa ar fi clară, are 50 de Balnearios – baruri de plajă -, iar în paralel se bucură de o faleză ( promenadă)  cu magazine și restaurante.  Parcarea pe strazile din spatele plajei este gratuita. Stăm aici 4 nopți și ne-am propus să vizităm capitala ( Palma ) și să ne bucurăm o zi de plajă.

Din a treia zi trecem la treabă: începem explorarea insulei. Ne-am închiriat o clasa Economy de aici ( formularul din partea dreaptă ) și sperăm să reușim să facem câți mai mulți km cu ea. Vrem să vedem partea de sud și sud-est pe 23 :  Cala Pi – o plajă micuță, situată lângă Llucmajor,  la care se ajunge coborând foarte multe scări , cu nisip finși aproape alb și apă turcoaz -, Sa Rapita – o plajă de peste 1 km  cu nisip fin și alb,  apă curată si transparentă, nu foarte aglomerată, dar preferată de surferi și windsurferi , Es Trenc – una dintre cele mai faimoase plaje din Mallorca și cea mai mare plajă din insulă care s-a menținut în stare naturală : peste 2 km de nisip alb foarte fin, de apă supertransparentă și curată, cu o intrare lină. Aici este și una dintre plajele de nudiști oficiale din Mallorca. Nu se practică sporturi , este doar o plajă pentru relaxare.  Sunt câteva restaurante și baruri în zonă, Es Caragol - o plajă minunată aflată lângă Cap de Ses Salines , la sud de orășelul Ses Salines , la care se ajunge pe jos , în 30 de minute după ce parcați mașina lângă farul Ses Salines. Ultima plajă nu oferă nici un fel de amenajare , nu sunt magazine, baruri , apă..nimic , Calo des Moro înspre est, 6 km sud de Santanyi, o plajă de 30 m lungime pe 10-20 m lățime, înconjurată de stânci și pini cu o apă de cristal si o intrare lină, bună și pentru lighione micuțe aflate in dotare, Cala s’Almunia mai spre sud de Calo des Moro – un golf mic si sălbatic, Cala Santanyi, puțin mai la nord, o plajă frumoasă cu stânci, pini, nisip fin, apă cristal, câteva baruri și restaurante, mai la nord, după parcul natural Mondrago este un golf cu doua plaje : una pe stanga s’Amarador si una pe dreapta Cala Mondrago, amandoua plaje f frumoase – parcare gratuită, câteva baruri și restaurante, nisip fin, apa străvezie si Cala d’Or o zona turistică cu multe hoteluri deservite de 5 plaje micuțe : Cala d’Or, Cala Gran, Cala Esmeralda, Cala Ferrera si Cala Serena.

Pe 24 septembrie ne facem băgăjelul și ne mutăm la hotelul de 4 stele din nordul insulei:  Pollentia Club Resort în Alcudia. Pe drum , ne propunem să ne aruncăm un ochi prin zona de Vest : Magaluf, stațiunea englezilor cu cluburi de noapte și petreceri pe plajă, la sud plaja Cala Vinyes – micuță cu palmieri , mai la sud – vest Cala Falco – foarte apreciată , dar tot mică și Playa del Mago .  La sud de Andratx este Camp de Mar – o plajă fascinantă de 200 m . Port d’Andratx este puțin mai spre nord și se bucură de o frumoasă priveliște asupra munților .  Părăsim sud-vestul pentru a urca spre nord , prin Valdemossa un superb oras ca un muzeu până la Port de Soller Sa Calobra (la aceasta din urmă se poate ajunge cu mașina pe un drum aventuros sau cu barca din Port de Soller ), Cala San Vincente.

Din Alcudia vom putea merge la plajele : inspre nord vest Sant Pere in Mal Pas, putin inspre vest, o plaja excelenta,   Port de Pollenca, o plaja de 5 stele cu o privire superba asupra muntilor Tramuntana, Cap de Formentor cu plaja Formentor – lungă de de 1km , dar foarte îngustă, Alcudia si inspre sud est : Playa de Muro, Can Picanfort. Toate sunt foarte aproape de Alcudia.

Pe 26-27 putem merge sa exploram si partea de nord – est :  plajele Calla Millor, Cala Mezquida sau Mesquida lunga de 350 m cu o apă turcoaz  si Cala Torta , fără prea multă vegetație  și cele doua peșteri celebre : Caves d’Arta din localitatea Arta , de lângă Cap Vermell și Cuevas del Drach ( Peșterile Dragonului ) de lângă Porto Cristo.  Prima este celebra prin inspirația care se pare ca i-a servit-o lui Jules Vernes pentru călătoria sa spre centrul Pământului. In interior, în camera Iadului , se prezintă un spectacol de 3 minute de lumini și sunete. O vizită durează 25-40 de minute si începe la fiecare 30 de minute ( între orele 10 si 18 ) și costă 12 euro de persoană. A doua peșteră ne încantă cu cel mai mare lac subteran european, Lacul Martel, în onoarea francezului care a studiat lacul și peștera la sfârșitul secolului 19.  O vizita durează o oră ( la orele 10.11.12.14.15.16.17 ), nu se fac rezervări decât în ziua vizitei. Costa 13,5 euro / persoană și include și 10 minute de concert live  ( cu piesele  Alborada gallega (Gallician sunrise) » Caballero, Plaisir D’amour » Martini,  Tristesse Studio 3 Opus 10 » Chopín, Barcarola, from the “Tales of Hoffmann” » Offenbach ) . Cei care doresc se pot plimba cu barca pe lacul interior.  Peștera se bucură de lumini instalate de inginerul Carlos Buigas.

Pentru cumparaturi Mallorca este celebra pentru perlele sale  ( produse la Manacor – brand Majorica, în partea de est, lângă Porto Cristo ) , produsele ieftine din piele de la Inca , de langa Alcudia ( magazinele de pe Av Genral Luque si Gran Via de Colon , in plus joia este zi de piață aici ) și încălțămintea din Llucmajor( aflat în sud langa s’Arenal ).
Să nu uit de Aqualand -ul din S’Arenal care e super funny – deși mie mi se pare periculos :)   și destul de scumpișor 26 euro / pers , deschis în septembrie între 10 si 17  și de posibilitatea de a închiria într-o zi biciclete ( în Mallorca au foarte mulți km de piste de bicliclete si multe trasee pentru bicicliști ) .
Pe 28, ne trezim de dimineață, ne luam deliciosul ( cf Trip Advisor ) mic dejun și-o întindem la avion.
Oare o sa ne ajunga 7 zile pentru tot ce ne-am propus sa vedem si să facem?

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Turn this article into a PDF!
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • BlinkList
 • Blogosphere News
 • E-mail this story to a friend!
 • LinkedIn
 • Yahoo! Buzz