Cel mai mare si mai vizitat lac din Italia se afla la cativa kilometri distanta de Verona si de…Gaaaaardland. Ca forme de relief este limitat de Muntii Dolomiti si de Campia Lombardiei , motiv pentru care de-alungul lui — si e luuuuung ca are 51 kilometri – treceti de la plaja in sud , cu o atmosfera marina la tarmuri inguste cu stanci abrupte – gen fiorduri- in Nord.  Si din punct de vedere istoric lacul se remarca prin puncte de aparare pastrate din Evul Mediu , caci lacul Garda i-a atras pe mai marii locului. Astfel Sudul , desi in mare masura comercial,  te asteapta cu castele si orase pline de farmec .

Garda este ca un urias panou solar protejat de un inel de munti care mentine caldura in interior in timp ce vanturile locale mentin temperatura suportabila. Locurile de vizitat din jurul lacului sunt : Sirmione, o peninsula verde si linistita acoperita de maslini si chiparosi; Punta Portese marcheaza un capat al rivierei bresciene, versiunea la scara redusa a Coastei de Azur; Salo si Gardone Riviera; Gargano este un port micut pe malul drept; intre Bardolino si Peschiera este Gardaland , cel mai mare parc tematic de distractii din Italia.

Latimea maxima a lacului este de 17 kilometri. Apele din Laco di Garda se remarca prin limpezime, iar vara se incalzes binisor …asa ca putem face o baie aici! Mail ales daca ne trezim la 6 si plecam la 7 si ajungem la 9 ….iaca 2 ore de plaja si baie pana la Gaaaaaaaaardaland!

Pentru cei priceputi , lacul ofera conditii optime pentru surfing si iahting , mai ales in Nord, ajutat fiind de vantul Ora del Garda.

vedere_monte_baldo

Pentru cei mai peisagisti veti putea admira aici vegetatia tipic mediteraneeana cu citrice si maslii si, de asemenea, alei de pini si palmieri. Daca doriti mai mult , puteti lua telecabina pana pe Monte baldo , pe tarmul estic unde puteti admira “Gradina Europei”.  Monte Baldo asta are 1760 m , iar telecabina ( detalii aici : www.lagodigardamagazine.com) pleaca de la Malcesine.  Drumul dureaza 10 minute , iar partea unica a excursiei este chiar telecabina insasi care cica s-ar roti in mers. Wow!  Cat despre muntele asta se pare ca ar fi unul dintre cele mai frumoase peisaje din Alpi, cu o vedere superba asupra Lacului, a Prealpilor Venetieni si Lombarzi si a Dolomitilor. Se pare ca trebuie bifat!Cine se aboneaza? Pentru doritori mai puneti 36 de euro de cuplu pentru un dus intors. Programul este intre ora 8 dimineata- aviz fotografilor si 19 seara. Asa ca Bogdane, ia-ti obiectivul ala wide ca nu o sa regreti! Si ne vinzi pozele pe vacanta-perfecta.ro

lake-garda-malcesine-italy

Daca plecam dis-de-dimineata , ajungem la 8:30  la Malcesine ( aici puteti citi mai multe www.italyheaven.co.uk/veneto/malcesine.html)  , care e in Nord -est, si apoi dupa ce ne urcam pe munte si coboram , plecam pe malul lacului cu masinile la distractie.  Atasez doua rute ViaMichelin – una la dus pe autobanda si una pentru intoarcere pe mal. Sunt 54 de kilometri – nu mi se pare atat de mult, dar s-ar putea sa fie un drum foarte placut si o aventura de neuitat. Parcul se deschide la 10 si se inchide la 23 – am trimis un mail la Gardaland sa vad daca masinariile se mai invart si la ora aia. Daca ajungem pe la 12-13 la parc …teoretic ar fi timp. Aducet-va aminte ca si la Port Aventura am ajuns tarziu si la 6 s-a inchis.

Cine voteaza pentru va rog comentati!

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Turn this article into a PDF!
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • BlinkList
 • Blogosphere News
 • E-mail this story to a friend!
 • LinkedIn
 • Yahoo! Buzz