Pasul 1.

Te rogi de prieteni poate cineva vrea sa mearga cu tine un weekend la Roma – bilete ieftine din Iasi!!!!  zbor direct cu Taromul la 120 euro dus intors cu bagaj de cala (  23 kg inclus,,,,de cand zburam doar cu low cost am si uitat cum e  ). Toti te refuza cu motive mai mult sau mai putin intemeiate – e greu sa ii convingi si pe altii sa vrea cand vrei si tu.

Pasul 2.

Urmaresti cateva prezentari pe TED http://www.ted.com/playlists/60/work_smarter.html , iar Stefan Sagmeister te convinge cu a sa expunere the power of time off – la fiecare 7 ani isi ia un an liber , nu munceste pt servici si face doar proiecte pe care le viseaza , calatoreste , mediteaza in Bali, citeste Carti despre fericire :) . Ramane sa-ti mai convingi partenerul ca viata e scurta si merita sa profiti din plin de momentele de nebunie!

Pasul 3.

Primesti ok-ul, te lungesti putin de la un weekend la 4 zile , faci niste calcule , mai adaugi 2 zile, schimbi total destinatia si …dintr-un weekend la Roma te trezesti ca ai o saptamana intr-una dintre cele mai laudate zone din Italia, virgina inca pentru noi : Insula Capri, peninsula Sorrento si Coasta Amalfitana . Nu mai pierzi nici o secunda : rezervi  biletele de avion online pe Tarom.ro .

Pasul 4.

Tremurand de bucurie incepi sa cauti transport :http://www.trenitalia.com/ . La Frecce Rossa face doar o ora de la Roma la Napoli  si  mai faci inainte o ora de la Aeroport la Roma , cu autobuze care nu costa mai mult de 6 euro / traseu. Trenul in schimb e intre 29 si peste 60 de euro / bilet , se pare ca viteza costa , si costa aproape dublu fata de Intercity-ul care face 2 ore . Aduni , calculezi si iti dai seama ca cel mai ieftin iesi daca inchiriezi o masina direct in aeroport!  Sari pe http://www.economycarrentals.com/ , preferatii mei si  iesi mai ieftin decat trenurile si autobuzele cu o masina permanenta. Cea mai mica :)

Pasul 5.

Iti mai ramane cazarea :  alegi weekendul pe continent , ca pe Capri explodeaza preturile chiar si in aprilie…si incerci sa combini cazari diferite pana cand esti multumit .

Iata cu ce ne-am ales noi :

Prima noapte in Sorrento alegem un camping cu niste casute ….speram safe , Resort Campogaio si dormim 2 oameni cu numai 25 de euro pe noapte! Oare ce vor fi de data asta ? Tot soareci sau ceva nou  soparle, gandaci ??? Avantajul : au parcare mare si e free. Sa lasi masina intr-o parcare in Sorrento te costa 45 euro pentru 2 zile . Yummy…

Din Sorrento – se putea si din Napoli – luam ferry costa intre 13 si 15 euro depinde de companie si in 30 de min suntem pe micuta insula de doar 10 km patrati. Sunt doua localitati pe insula : Capri si Anacapri. Ne-am luat cazare pe Anacapri ( zona e mai accesibila financiar )  la o pensiune care are o superterasa cu priveliste inspre marea Tireniana si  cu Vezuviu in departare…abia astept sa mananc porcaria de mic dejun italienesc pe terasa aia superba.

Am rezervat doua nopti pe Capri in ideea sa avem timp sa urcam si pe Monte Solaro ( cu telescaun : ha ) , sa mergem si la Grotta Azzurra, la Villa San Michele,  la Arco Naturale , sus in Capri si sa ne plimbam prin Marina Grande, principalul port al insulei.  Oricum terenul nu e plat asa ca va fi de munca :)

La intoarcere pe continent mai stam o noapte la camping dupa care pentru relaxare ne mutam in apropiere la un hotel mai civilizat – si mai scump – dar cu parcare – pare o nebunie sa ai parcare in Sorrento . Va povestesc la intoarcere cat de ok sunt locatiile.  A fost foarte greu de ales ….preturile sunt relativ mari in zona, sunt multe catarate pe dealuri / stanci, fara parcare , cu un drumulet mic sens unic/ 2 … Cele inca 3 nopti pe continent ne asigura o plimbare pe coasta Amalfitana de la Positano pana dupa Amalfi, o vizita la Pompei, Herculaneum – Ercolano in italieneste -  si o mica incursiune foarte atenta si fara obiecte de valoare in buzunar in Napoli :)

La intoarcere daca avem timp mancam o pizza in Roma, daca nu o lasam pentru un weekend cu prietenii :)

Aceasta excursie a fost planificata cu mai putin de 10 zile inainte de a se produce, iar rezervarile le-am facut pe Turistik.ro, pe sistemul de cazare . Avantajul : suntem in extrasezon.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Turn this article into a PDF!
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • BlinkList
 • Blogosphere News
 • E-mail this story to a friend!
 • LinkedIn
 • Yahoo! Buzz